4 adımda unutkanlıktan kurtulmak

Hafıza problemlerini ortadan kaldırın

Güçlü bir hafıza, beyninizin sağlığına ve zindeliğine bağlıdır. İster final sınavları için ister iş hayatında güçlü bir hafızaya sahip olmak sizi bir adım öne taşıyacaktır. Yaşınız ilerledikçe hafızanızda çeşitli problemler ortaya çıkabilir. Bunları en aza indirmek ve hafıza problemlerinin önüne geçmek için yapabileceklerinizin hepsini bu yazıda topladık.


Hafıza problemlerini ortadan kaldırın

Hafıza problemleri nasıl giderilir?

Öğrenme ve hafıza söz konusu olunca beyniniz toparlanmak için inanılmaz bir güce sahiptir.

Sadece 4 adımda hafıza problemlerinden kurtulup daha kuvvetli bir zihne sahip olabilirsiniz.

1.Beyin egzersizleri yapın
2.Fiziksel egzersizi atlamayın
3.Hayatınızı planlayın
4.Dengeli beslenin

Beyin egzersizleri yapın

Beyniniz rutin olarak işlediği bilgilere alışır ve işlevini en az zihinsel çabayla halletmeye odaklanır. Bu rutinin dışına çıkarak bulmaca, kelime oyunları, problem çözmek gibi zorlayıcı aktivitelerle uğraşmak,beyninizi daha aktif kullanmanıza yardımcı olur.

Fiziksel egzersiz yapın

Zihinsel egzersiz, beyin sağlığı için önemlidir ancak bu fiziksel egzersize ihtiyaç duymadığınız anlamına gelmez. Fiziksel egzersiz, beyninizin canlı kalmasına yardımcı olur. Beyne giden oksijeni arttırır ve diyabet, bunama gibi hafıza kaybına yol açan hastalıkların riskini azaltır.

Hayatınızı planlayın

Gün içerisinde yaşadığınız hafıza problemlerinin sebebi düzensiz hayatınız olabilir. Uyku düzeni, yeme içme, kişisel vakit gibi her türlü aktiviteyi planlayın. Bu sizi stresten korurken hafıza problemlerinin azaltılmasına da yardımcı olacaktır.

Gülümseyin ve pozitif olun

Gülümsemek en iyi ilaçtır. Bu, beyin ve hafızaiçinde geçerli. Gülümsek, beynin belirli bir alanı ile sınırlı kalmayarakbeynin birden çok bölgesini harekete geçirir. Bu sayede zihniniz ve hafızanız sürekli zinde kalır.

Dengeli beslenin

Tıpkı vücudunuzun bütün organlarının doğru besinlere ihtiyacı olduğu gibi beyninizde buna ihtiyaç duyar. Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar tüketmek ve yağsız protein temelli bir diyet yapmak hafızanızı güçlendirmenize yardımcı olur. Ayrıca ceviz, balık, ıspanak gibi besinleri düzenli olarak tüketmelisiniz.

Kaynak: Milliyet

Yorumlar

Popüler Yayınlar