Uykunuzu açacak yöntemler

Uykuyla savaşmanın yolları

Gece uykunuzu alamadınız ve uykusuz mu kaldınız? “Hasta mısın, ayakta mı uyuyorsun, beni dinliyor musun, iyi misin, neyin var senin?” gibi sorularla karşılaşmamak için uyku açacak bu yöntemleri deneyin.


Bazen hiç uyuyamadan ya da yok denecek kadar az uykuyla geçen bir gecenin ardından uykusuzluk baş gösterir ve birey resmen ayakta uyur. Çay, kahve ya da alkol tüketmek elbette uykuyu açacaktır. Ancak bu yöntemler size stresli ve gergin bir gün geçirtecektir.


Basit bir egzersiz

10 dakika bol oksijenli yürüyüş yaparak uykusuzluğun etkilerini 2 saat boyunca ertelemiş olursunuz. Sabah işe ya da okula giderken 1 durak kadar yürüyüp öyle ulaşım aracına binmek ya da erken inmek ve açık havada yürümek oldukça etkili olacaktır. Eğer bunu yapmak zor geliyorsa uyandığınız an gevşemeye ve esnemeye dair basit egzersizler yapabilirsiniz. Uykunuz açılacaktır.

Hafif beslenmek

Bir anda çok fazla yemek yemek ya da ağır, bol yağlı ve hamur işi yiyecekler tüketmek uykuya davetiye çıkaracak ve üstünüzde ağırlık yaratacaktır. Hafif ve sağlıklı, özellikle haşlama yöntemiyle yapılmış sebze yemekleriyle ya da salatalarla beslenerek az az küçük öğünler tüketerek uyanık kalabilirsiniz. Özellikle elma ya da portakal tüketirseniz uykunuz daha hızlı açılacak ve bünyeniz kendinize gelmiş olacaktır.

Dik durmak

Okul ya da iş yerinde olun önemli olan modunuzu korumaktır. Yayılarak değil de dik ve kendinden emin bir duruş sergilemek, kollarınızı kilitlemek yerine açık şekilde bırakmak etkili olacaktır.

Üşümek

Biraz üşümenin kimseye zararı olmaz. Özellikle soğuk havada yürüyüş ya da soğuk bir suyla yüzü yıkamak şok etkisi yaratacaktır.

Nane

Dişlerinizi naneli diş macunuyla fırçalamak, naneli şeker tüketmek ya da yaş nane yemek doğal yollardan uyarılmanızı ve ayık kalmanızı sağlar.

Nefes almak

10 defa derin nefes alın ve kalp atışınızın yavaşlamasını sağlayın. Kan basıncı düştüğünde kandaki oksijen oranı yükselecektir.

Kaynak: Milliyet

Yorumlar

Popüler Yayınlar